Úvod » DO KUCHYNĚ » Hraška vanilka 1kg


        

Hraška vanilka 1kg

skladem

 

Číslo produktu: 03111
Výrobce: Ceria (ČR)
Země původu: Česká Republika
BIO: NE
Bezlepkové: ANO
EAN kód: 8594056220588
cena bez DPH: 106 Kč
cena s DPH (10 %):
117 Kč

do košíku:
  ks  
Hraška je unikátní česká výživná směs hrachu a bezlepkových obilovin, která neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Je zdrojem železa, hořčíku a zinku. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité. Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíče v pokrmech. V těstech napomáhá spojení jednotlivých mouk a zlepšuje kvalitu těsta, obzvláště při použití celozrnné nebo bezlepkové mouky. Hraška dodá moučníkům pěknou barvu a zlepší jejich výživnou hodnotu. S těstem se bude lépe pracovat a výsledný pokrm získá na chutnosti i lehkosti. Nebude se drobit a současně ani neztratí na křehkosti.

Použití: Hrašku buď jednoduše smícháme s moukou a těsto dále zpracováváme obvyklým způsobem nebo ji nejprve smícháme s tekutinou, necháme cca 10 minut odstát a pak postupujeme jak jsme zvyklí. Při druhém způsobu se výrazně zvýší účinnost náhrady vajec v těstě. Konkrétní použití pro každý druh Hrašky uvádíme dále.

Vanilka je ochucena přírodní vanilkou a jemně slazena fruktózou. (Fruktóza má o 30 % vyšší sladivost než cukr a má nízký glykemický index). Přidáním Hrašky do mouky nejenže výrazně zvýšíme výživovou hodnotu pokrmu, ale zlepšíme i vlastnosti těsta při jeho zpracování. To umožňuje snížení počtu vajec nebo jejich úplné vynechání. Tyto vlastnosti zvlášť oceníme při používání celozrnné mouky a bezlepkových mouk, kde Hraška zabraňuje drolení těsta.
Recepty s využití hrašky jsou uvedeny na stránce výrobce: základní recepty a recepty dle chutí

Nutriční hodnoty byly stanoveny rozborem, tzn. mají vyšší přesnost než nutriční hodnoty stanovené výpočtem. Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008)

Složení: hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), fruktóza, vanilka, směs koření, přírodní antioxidant (kurkuma)

Skladování: Skladujte na suchém místě.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.