!!!   UPOZORNĚNÍ    !!! Vážení zákazníci, děkujeme, že máte zájem u nás nakoupit, ale vzhledem k extrémnímu nárustu objednávek za poslední dny a omezené skladové možnosti našeho eshopu Vás prosíme o shovívavost a trpělivost s vyřizováním objednávek. My i naši dodavatelé děláme vše, co je v našich silách. Děkujeme.

Bulgur pšeničný BIO 3kg, Bioharmonie

Kód: 3013
Neohodnoceno
302 Kč 269,64 Kč bez DPH 10,07 Kč / 100 g
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina. V celém zrnu pšenice se nacházejí všechny potřebné živiny – včetně vlákniny. Sacharidy tvoří až 62 % zrna. Většinou se vyskytují ve formě škrobu a jen asi 1 až 2 % tvoří jednoduché cukry.

Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.

Bulgur je již předvařený a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování. V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.

Bulguru podobný vzhledem, chutí i použitím je v dnešní kuchyni zdomácněný kuskus. Rozdílem oproti bulguru je, že se nejedná o krupky, ale o pšeničnou krupici.

Nutriční hodnota ve 100g: Energie 1431 kJ/342 kcal. Bílkoviny: 12,3 g. Sacharidy: 75,9 g (z toho cukry 0,4 g). Tuky: 1,3 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g). Vláknina: 18,3 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,017 g

 

Složení: pšeničný bulgur - BIO produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše do 75%.

Doplňkové parametry

Kategorie: OBILOVINY
Hmotnost: 3.15 kg