Mandle natural BIO 500g, Zdravý den
Kód: ZDD112Detailní popis produktu
Sladké mandle obsahují kolem 50% tuku, 20-25% bílkovin (maso 15-20%), asi 10 % sacharidů. V mandlích najdete také spoustu vlákniny, vitaminu B1, B2, B3, B6 a E. Jsou také bohatým zdrojem vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, fosforu, seleni, železa a manganu.Mandle vynikají svým vysokým obsahem hořčíku, díky němuž působí jejich pravidelné užívání jako uklidňující prostředek. Obsahují také glykosidy amygdalin, prunasin), které v těle působí protizánětlivě.
Díky tomuto bohatému obsahu vitamínů, minerálů a jiných důležitých složek pro správnou funkci těla, mají plody mandloně velmi pozitivní vliv na zdraví. Pomáhají snižovat hladinu škodlivého cholesterolu, vážou volné radikály v těle, jsou prevencí proti rakovinovému bujení, snižují riziko kardiovaskulárních chorob, podporují krevní oběh a celkovou imunitu těla. V neposlední řadě snižují riziko vzniku diabetu a Alzheimerovy choroby.
Nutriční hodnota ve 100g: Energie: 2408 kJ (575 kcal). Bílkoviny: 21,2 g. Sacharidy: 21,7 g z toho cukry 3,9 g). Tuky: 49,4 g (z toho nasycené mastné kyseliny 3,7 g; mononenasycené mastné kyseliny 34,1g; a polynenasycené mastné kyseliny 11,1 g). Vláknina: 12,2 g. Popř. jiné cholesterol, vitaminy apod.: Vitamin E 24 mg (350% DDD), hořčík 267 mg (89% DDD), železo 3,7 mg 26,4% DDD), fosfor 484 mg (60,5% DDD)
Složení: Mandle natural BIO (produkt ekologického zemědělství)
Skladování: Skladujte v chladu a suchu
Doplňkové parametry
Kategorie: | OŘECHY |
---|---|
Hmotnost: | 0.55 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.