!!!   UPOZORNĚNÍ    !!! Vážení zákazníci, děkujeme, že máte zájem u nás nakoupit, ale vzhledem k extrémnímu nárustu objednávek za poslední dny a omezené skladové možnosti našeho eshopu Vás prosíme o shovívavost a trpělivost s vyřizováním objednávek. My i naši dodavatelé děláme vše, co je v našich silách. Děkujeme.

Škrob tapiokový (mouka) 5kg, Adveni

Kód: ADV001
Neohodnoceno
490 Kč 437,50 Kč bez DPH 9,80 Kč / 100 g
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

SLOŽENÍ: 100 % škrob z kořene manioku (tapioky)

TIPY K POUŽITÍ:

Škrob je vhodný pouze pro tepelné zpracování:

  • příprava slaných i sladkých těst
  • na zahušťování polévek a omáček
  • do placek, knedlíků a noků
  • obalování masa a ryb
  • příprava drobenky na koláče

Tapiokový škrob můžete používat samostatně nebo v kombinaci s jinými bezlepkovými moukami.

Pokud ho chcete použít na zahuštění, rozmíchejte ho nejdříve v trošce studené vody.

Tapiokový škrob má vynikající pekařské vlastnosti a neutrální chuť. Plnohodnotně nahradí běžnou pšeničnou mouku. Pečivo z něj je velmi jemné, vláčné, méně se drolí a vydrží déle než běžné pečivo.

RECEPT NA DÝŇOVÝ VĚNEC (BÁBOVKU)

Dýně je v našich podmínkách velmi opomíjená, přitom poskytuje celou řádu minerálů a vitamínů a působí příznivě při celé škále nemocí. Stačí ji podusit, rozmixovat a získáte skvělé pyré, které můžete zamrazit na později. Ve spojení s kořením je chuť naprosto skvělá a ještě vám nahradí vejce i tuk v koláči. Vůně dýňového koláče vám zpříjemní nejeden zimní večer.

Troubu předehřejeme na 160 °C. Můžete si nachystat formu na bábovku, věnec nebo třeba biskupský chlebíček (použila jsem na věnec o průměru 22 cm).

Smícháme suché ingredience. Zvlášť smícháme tekuté a smícháme dohromady. Těsto vetřeme do připravené formy a pečeme 50–60 minut podle velikosti formy (a testu s párátkem). Necháme vychladnout.

zdroj:www.receptyadveni.cz

Doplňkové parametry

Kategorie: MOUKY, CHLEBOVÉ SMĚSI
Hmotnost: 5.25 kg